point news
Новости
  • 1
  • 0
  • 373

Băsescu: R. Moldova nu va primi invitație de aderare în UE în următorii 20-30 de ani

Băsescu: R.Moldova nu va primi invitație de aderare în UE în următorii 20-30 de ani. Foto: Nine O`Clock
Băsescu: R.Moldova nu va primi invitație de aderare în UE în următorii 20-30 de ani. Foto: Nine O`Clock

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, spune că Republica Moldova nu va ajunge membru al Uniunii Europene în următorii ani. Mai mult, acesta susține că țara noastră nici nu va fi invitată să facă parte din uniune.

„Republica Moldova probabil va fi invitată să adopte regulile schengen la frontieră, probabil va fi invitată să intre în sistemul de apărare al Uniunii Europene, dar Republica Moldova nu va fi invitată să fie membru al UE, cel puțin în următoarele două - trei decade (n.r. 20 - 30 de ani)”, a declarat Băsescu în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV, citat de Agora.

Întrebat de ce e atât de sigur de acest lucru, fostul președinte al României a făcut referință la experiența sa în calitate de șef de stat și informațiile la care a avut acces. 

„Am fost în Consiliul European timp de 10 ani și știu discuțiile de acolo. Știu cât de greu ne-a fost nouă să insistăm să agățăm Republica Moldova de integrarea balcanilor și nu a fost posibil. Eu vă spun care sunt perspectivele Republicii Moldova. Vreți să mă credeți  - bine, nu - eu îmi fac datoria de a le spune public”, a mai adăugat Băsescu.

Principalul argument invocat de Traian Băsescu a fost hotarul deschis cu Transnistria. 

1 comentarii. adaugă
hill12345 13 octombrie 2017, 11:32 block
hill12345
hill12345
13 octombrie 2017, 11:32

Momentul adevarului

0
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!