point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 158

Statul Islamic a pierdut unul dintre principalii recrutori. „Văduva albă”, ucisă de o dronă americană

Statul Islamic a pierdut unul dintre principalii recrutori
Statul Islamic a pierdut unul dintre principalii recrutori

Britanica Sally Jones, o jihadistă care recruta online pentru organizaţia Statul Islamic (ISIL), a fost ucisă în Siria de o dronă americană, împreună cu fiul ei în vârstă de 12 ani.

Sally Jones, originară din sudul Angliei şi convertită la islam, a fost supranumită de presa britanică „Văduva albă” după ce soţul său jihadist Junaid Hussain, la rândul său militant ISIL, a fost omorât de o dronă în 2015, scrie ziare.com

Potrivit The Sun, care citează o sursă din serviciile secrete britanice, informată de omologi americani, Jones şi fiul ei au fost ucişi în luna iunie la graniţa Siriei cu Irak, în timp ce încercau să fugă din Raqqa. 

Oficialii americani citaţi afirmă că nu pot fi absolut siguri că Sally Jones a murit, dat fiind că nu există posibilitatea recuperării de material ADN de pe teren, dar sunt „încrezători” că jihadista a fost ucisă. 

Se presupune că în atacul cu drona a fost ucis şi JoJo, fiul lui Sally Jones, deşi nu se ştia despre prezenţa lui în acel moment şi băiatul nu constituise o ţintă, notează The Sun. 

Sally Jones, care înainte de a se converti la islam a fost membră a unui grup de muzică punk, a constituit mulţi ani subiect de fascinaţie pentru presa din Marea Britanie. 

Se crede că şi-a părăsit locuinţa din Chatham, comitatul Kent, în 2013, pentru a merge în Siria, unde s-a căsătorit cu Hussain, pe care îl întâlnise pe Internet. 

Sally Jones era activă ca recrutor online şi posta uneori mesaje de propagandă pe reţelele sociale, inclusiv o fotografie şocantă care o înfăţişa îmbrăcată în călugăriţă şi îndreptând o armă spre aparat.

0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!