point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 165

Neobișnuit: Au furat 69 de sticle de whisky din vitrina magazinului

Neobișnuit: Au furat 69 de sticle de whisky din vitrina magazinului
Neobișnuit: Au furat 69 de sticle de whisky din vitrina magazinului

Un număr de 69 de sticle de whisky de o valoare totală de 700.000 de euro au fost furate duminică dintr-un magazin de lux din Paris, printre care și o sticlă japoneză estimată la peste 100.000 de euro.

Hoții au pus mâna pe sticlele care erau expuse în vitrina dedicată pieselor de colecție, precizează magazinul într-un comunicat, scrie agerpres.ro.

Prejudiciul total este evaluat la între 650.000 și 700.000 de euro, a declarat o sursă din Poliție.

Printre sticlele furate se află și o piesă unică, potrivit așa-numitei „Maison du Whisky", magazinul vizat de furt. Este vorba despre "una dintre cele 41 de sticle din lume de Karuizawa 1960", o sticlă botezată "The Squirrel".

„Această sticlă este unică din cauza unei particularități fizice, care face ca ea să poată fi urmărită și dificil de revândut", a mai menționat magazinul.

Karuizawa 1960, distilat și pus în butoaie în 1960, este cel mai vechi single malt japonez îmbuteliat vreodată.

Sticla furată este "estimată acum la peste 100.000 de euro", subliniază o sursă apropiată anchetei, explicând că "piața whisky-ului seamănă cu cea a artei". Contactat de AFP, magazinul Maison du Whisky crede că hoții au vizat chiar această sticlă de colecție foarte scumpă.

0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!