point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 128

Etiopia: Cel puţin 38 de morţi după ce un autobuz a căzut într-o râpă

Cel puţin 38 de morţi după ce un autobuz a căzut într-o râpă.
Cel puţin 38 de morţi după ce un autobuz a căzut într-o râpă.

Cel puţin 38 de persoane, în majoritate studenţi, şi-au pierdut viaţa marţi după ce autobuzul în care se aflau a căzut într-o râpă într-o regiune muntoasă din nordul Etiopiei, a anunţat poliţia locală, relatează Reuters şi AFP.

Zece persoane au supravieţuit în urma accidentului petrecut în regiunea Amhara, a anunţat comandantul poliţiei Mohammed Ahmed, precizând că majoritatea victimelor sunt studenţi, scrie jurnalul.ro.

Potrivit AFP, 38 de persoane, 28 de bărbaţi şi 10 femei, au murit în accident, a indicat televiziunea locală Fana pe site-ul său de internet, citând autorităţile din districtul Legambo, unde a avut loc accidentul. 

"Credem că a fost o problemă tehnică, dar poliţia anchetează cazul", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului regional din Amhara, Nigussu Tilahun, 

Numeroase persoane din Etiopia, a doua ţară cea mai populată ţară din Africa, folosesc autobuzul pentru trasee lungi. Reţeaua rutieră din ţară a fost renovată şi extinsă în ultimii ani. Accidentele rutiere sunt însă frecvente în Etiopia, unde regulile de circulaţie sunt adesea încălcate şi multe vehicule se află în stare tehnică necorespunzătoare.

0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!