point news
Новости
  • 0
  • 0
  • 101

Emmanuel Macron cere o mobilizare națională pentru cartierele defavorizate

 Macron cere o mobilizare națională pentru cartierele defavorizate
Macron cere o mobilizare națională pentru cartierele defavorizate

Președintele francez Emmanuel Macron a cerut marți o mobilizare națională pentru suburbiile defavorizate și a promis să lupte împotriva islamismului și a sărăciei, încercând totodată să demonteze imaginea 'de președinte al bogaților' de care îl acuză de o parte a opoziției.

Criticat pentru că nu a manifestat interes pentru situația din suburbii de la alegerea sa, Emmanuel Macron a ales un loc emblematic al regenerării urbane: o fostă filatură în nordul Franței, grav afectată de criză, care găzduiește în prezent o sută de firme din domeniile audiovizual și al jocurilor video, scrie agerpres.ro.

'Vreau să se schimbe fața cartierelor până la sfârșitul mandatului (prezidențial) de cinci ani', a anunțat el, adăugând că un 'plan de mobilizare generală' va fi stabilit până în februarie 2018. Numai această 'mobilizare a întregii națiuni' poate 'să răspundă imensei provocări', a spus președintele francez.

Politicile urbane se succed în Franța de zeci de ani, fără a reuși să depășească decalajele dintre orașele mari și suburbiile lor.

'A avea un oraș, o viață frumoase nu este un lux, nu ar trebui rezervat celor mai norocoși', a spus Macron la Tourcoing (nord).

El a promis să acorde prioritate angajării șomerilor, mult mai numeroși în cele mai sărace 1.514 cartiere ale Franței, și a anunțat un 'mare plan de luptă împotriva discriminărilor'.

Președintele francez a anunțat, de asemenea, începerea luptei împotriva radicalizării anumitor musulmani instalați în mai multe cartiere 'deoarece Republica a demisionat'.

Cu o zi înainte, primarul orașului Lille, Martine Aubry, o reprezentantă de marcă a Partidului Socialist, a pus sub semnul întrebării vizita președintelui în regiunea sa: 'Cum se poate rosti un discurs despre politica orașului atunci când sunt tăiate subvențiile pentru locuințele sociale (al căror buget a fost redus de Macron — n.red.) și locurile de muncă?'.

0 comentarii. adaugă
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!