point news
Новости
  • 1
  • 1
  • 211

Educația sexuală în școli, interzisă prin lege în România

Educația sexuală în școli, interzisă prin lege în România
Educația sexuală în școli, interzisă prin lege în România

Termenul de adoptare de către Senat a proiectului de lege prin care este interzisă educaţia sexuală în şcoli fără acordul scris al părinţilor s-a împlinit pe 5 decembrie, astfel că proiectul va ajunge în sesiunea următoare la Camera Deputaţilor, forul decizional.

Termenul de adoptare a trecut fără ca proiectul să fi primit raportul Comisiei pentru învăţământ, scrie digi24.ro.

Cei care încalcă această prevedere riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Peia susţine, în expunerea de motive, că educaţia sexuală făcută la vârste fragede riscă să traumatizeze copiii. "Există deja şcoli unde copile de 10 ani pleacă ruşinate de la aceste «cursuri», sunt băieţi care nu mai înţeleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel şi nu pentru Diana. Aceste vlăstare (...) sunt traumatizaţi de informaţii care nu sunt, nu au fost şi nici nu vor fi specifice unei copilării normale, a singurei faze din viaţa fiecăruia care a fost binecuvântată cu miracolul inocenţei", crede Ninel Peia.

Legea care interzice educația sexuală a fost dezbătută astăzi de plenul Camerei Deputaților.

1 comentarii. adaugă
upetru 13 februarie 2018, 19:42 block
upetru
upetru
13 februarie 2018, 19:42

„Educarea corectă” cuprinde în sine toate direcțiile de educație.La unii copii întrebarea: -Mamă ! Dar eu,de unde am apărut? poate apărea la vârsta de 10 ani.Pe alți copii îi interesează la 14 ani...în dependență de aptitudinile pe care le posedă și mediul în care se desvoltă. Părinții au dreptul la opinii iar persoanele competente contribuie la luarea de decizii pe care le socot corecte.E una din convingerile mele.Mulțumesc.

0
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!