point news
Новости
  • 1
  • 0
  • 642

Ce salariu avea Nicolae Ceauşescu. Suma incredibilă pe care o încasa lunar

Ce salariu avea Nicolae Ceauşescu. Suma incredibilă pe care o încasa lunar
Ce salariu avea Nicolae Ceauşescu. Suma incredibilă pe care o încasa lunar

Deşi pare greu de crezut, Nicolae Ceauşescu nu avea, nici pe departe, cel mai mare salariu din România cât timp a fost preşedinte.

Dezvăluirea a fost făcută de Petre Gigea, care a fost ministru de Finanţe şi consilier personal al dictatorului comunist, potrivit one.ro.

„15.000 de lei era salariul lunar al preşedintelui României prin 1984. Primul-ministru avea cu o mie de lei mai puţin decât el, viceprim-ministrul cu două mii de lei mai puţin, iar noi, miniştrii, aveam mai puţin. O precizare: 9.000 de lei era salariul meu propriu-zis de ministru, plus 2.000 de lei – indemnizaţia de conducere, dar care nu intra la calculul pensiei deoarece Ceauşescu nu accepta ideea unor pensii mari.

La ora aceea, cursul neoficial al dolarului american era de aproape 30 de lei. Dacă am face un calcul aproximativ, am putea zice că salariul lui Nicolae Ceauşescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe lună”, a explicat Petre Gigea.

„La sugestia unor colegi miniştri, prin noiembrie 1985 m-am dus într-o zi la Nicolae Ceauşescu cu o propunere de mărire a salariului lui, ştiind că, implicit, se vor mări astfel la toţi de sub el. Am trecut, ca propunere, 20.000 de lei pentru el, ca preşedinte al României. De ce?

Se majoraseră salariile şi directorul general din Valea Jiului încasa 19.000 de lei  pe lună (salariu plus sporuri). Nu a fost de acord cu propunerile mele şi a acceptat mărirea salariului de la 15.000 la 16.000 de lei, adică echivalentul a 530 de dolari SUA”, mai afirma acesta.

1 comentarii. adaugă
Atsun57 14 noiembrie 2017, 19:31 block
Atsun57
Atsun57
14 noiembrie 2017, 19:31
Dacă am face un calcul aproximativ, am putea zice că salariul lui Nicolae Ceauşescu a fost de aproape 500 de dolari SUA pe lună”
întreg comentariu minimizeaza

...deci nu poate fi numit "dictator comunist"
Azi ,toti guvernantii si din RO,dar si de la noi pot fi numiti DICTATORI LIBERALI!!!
... si azi cam toti rominii il pling pe Ceausescu!!!,
Da,da!!!

0
înainte →
Greseli:

link la video

  • Linkul catre video nu este corect!